line decor
  
line decor


 
Wie zijn wij

R. Nederstigt, Kwekerij & bol op pot bestaat sinds 1993. Robbert Nederstigt is al tijdens zijn schooltijd begonnen met een kleine teelt van verschillende gewassen op kleine stukken land in de bloembollenstreek. Daarbij maakte hij gebruik van schuurruimte bij bedrijven waar hij naast de werkzaamheden voor zijn eigen bedrijf ook in loondienst was.

Al snel groeide dat uit tot een omvang, waarbij eigen schuurruimte noodzakelijk was en is hij in 1996 begonnen aan de Schulpweg te Noordwijkerhout. Daar is de richting van het bedrijf ook steeds meer bepaald. Van de teelt en kwekerij van diverse soorten gewassen is toen gestart met de kwekerij van vele soorten Fritillaria en de broeierij van bollen op pot, zoals Hyacinth, Muscari en Tete ŗ tete.

Het bedrijf groeide gestaag door, waardoor er veel extra schuur- en celruimte bij derden gehuurd moest worden. Na veel spreiding van de verschillende activiteiten op vele locaties is in 2003 de overstap gemaakt naar een eigen schuur en kassen met omliggend terrein aan Pilarenlaan 53 te Noordwijkerhout. Met deze stap kon het bedrijf nog beter en efficiŽnter uitgroeien tot waar het nu is.

De hoofdactiviteiten bestaan nog steeds uit de kwekerij van Fritillaria dat vooral in de zomermaanden de meeste tijd vraagt. En uiteraard de broeierij van bollen op pot, dat vooral in de wintermaanden en het voorjaar de hoofdwerkzaamheden zijn. Een groot gedeelte van de bollen op pot ten behoeve van de broeierij werd bij diverse bollenkwekers ingekocht. Een klein gedeelte van de bollen voor de broeierij werd zelf geteeld.

Om de te leveren kwaliteit nog beter te kunnen waarborgen is in 2006 gestart met de aankoop van gewas om door middel van eigen teelt te voorzien in de bollen ten behoeve van de broeierij. Hiermee blijft de controle en het bepalen van de behandelingen die de bollen noodzakelijk moeten ondergaan om een goed gewas te worden, in eigen huis. Daarmee kan uiteindelijk een nog betere kwaliteit van het uiteindelijke eindproduct gewaarborgd worden.